9 oktober 2022
16:40

Fellingsbro/Frövi IK

Referat: HC Örnen - Fellingsbro/Frövi IK

Det blev en bra avslutning på helgen för HC Örnen när man kunde slå Fellingsbro/Frövi IK med hela 12-1 på Trängens IP under söndagseftermiddagen.

HC Örnen kom till match med en bra känsla efter att ha vunnit seriepremiären hemma mot Kumla för lite mer än en vecka sedan, medan motståndarna Fellingsbro/Frövi IK fått en tuff start på säsongen med två förluster på de inledande två matcherna. Matchen mellan HC Örnen och Fellingsbro/Frövi IK blev aldrig riktigt spännande då det var HC Örnen som var det bästa laget från start.

Det är HC Örnen som har det mesta av spelet men det dröjer inte förrän ungefär halva första perioden innan HC Örnen spräcker målnollan när William Nielsen gör sitt första (av fem) mål för eftermiddagen. Efter detta släpper det lite och HC Örnen fortsätter att skapa lägen och kan gå in i den första pausen med en komfortabel 3-0 ledning.

I den andra och tredje perioden är det fortsatt HC Örnen som för spelet och man tillåter allt som oftast inte Fellingsbro/Frövi IK till några vassare chanser. HC Örnen fortsätter att uppvisa en god skridskoåkning och ett bra och effektivt anfallsspel när man har ledningen med 8-1 efter den andra perioden och vinner totalt med 12-1 när slutsignalen ljuder på Trängens IP.

Det är som sagt inget snack om saken då HC Örnen är det bättre laget denna afton.
- Vi kommer ut med en tydlig gameplan - högt tempo, korta byten och en hög press på deras backar. Tycker vi följer den planen bra och för spelet långa stunder. Vill lyfta fram vårt powerplay (2 mål ikväll) men framförallt att vi fortsätter med bra fart genom hela matchen. William Nielsen kliver fram och gör 5 mål och Felix Sjölander gör en bra match i målet. Även Alvar Johansson och Samuel Nordqvist gör sina första mål för säsongen, kommenterar tränare Jonas Strindlund.

Nästa match är på fredag den 14/10 borta mot Kungsörs IK och då blir det betydligt tuffare motstånd. Mer info om den matchen kommer under veckan.